Guild Wars 2 Türkiye
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Tarih: 28-01-2021, Saat: 06:59 PM Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş Yap — Üye Ol)
Guild Wars 2 Türkiye › Guild Wars 2 › Genel Tartışma Platformu v
1 2 3 4 5 .. 97 Sonraki »

Guild Wars 2'deki Yenilikler Listesi

Toplam (7) Sayfa: « Önceki 1 2 3 4 5 .. 7 Sonraki »
Sayfaya Git 
Konu Görünümü | Tam Görünüm
Guild Wars 2'deki Yenilikler Listesi
25-12-2011, 11:34 AM,
Unseen Çevrimdışı
GW2TR Supporter
Yorum Sayısı: 6
Konu Sayısı: 1
RE: Guild Wars 2'deki Yenilikler Listesi
işte gw2 yi gw2 yapacak yenilikler eline sağlık spin
CT_imageGenerator.php?pseudo=Unseen&lang...NDEsNDU%3D
We're not here because we're free; we're here because we're not free...
Ara
25-12-2011, 02:33 PM,
Spin Çevrimdışı
Abaddon's Servant
Yorum Sayısı: 2,508
Konu Sayısı: 170
(25-12-2011, 10:56 AM)tozkan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Beğendiğiniz bir NPC'nin kıyafetini giyebiliyorsunuz.Ancak bunu için fazlada bir ücret alınıyor muydu onu hatırlayamadım.Bilen varsa paylaşabilir.Şahsen bnm en çok beğendiğim yönü max lvl ulaşmak için çok uğraştırmayak olmamız.

O olay şöyle aslında: "Oyunda gözünüz ile görebildiğiniz her çeşit armorun (bazı büyük bossların özel kıyafetleri hariç tabi) oyunda giyilebilir şekilde bulunması"

Yani NPC'lerin üzerinde gördüğünüz armorları da bulup giyebiliyorsunuz.

Benim bilgim bu şekilde Smile
Less QQ, More Phew Phew.

Ara
25-12-2011, 03:21 PM,
Melias Çevrimdışı
Steward of the GW2TR
Yorum Sayısı: 121
Konu Sayısı: 4
Teşekkürler paylaşım için.
Bazı maddeler diğer oyunlardan alışık olduğum şeyler. Bazıları tamamen yeni uygulamalar, umarım okurken verdiği heyecanı oyun içerisinde de verir ve oyuncuları sıkmaz. Bir kısım yeni maddeler çok heveslendirirken bir kısmı ise gözümü korkuttu.
CT_imageGenerator.php?pseudo=Thurolf%20B...NzUsNzY%3D
Ara
25-12-2011, 03:25 PM,
Spin Çevrimdışı
Abaddon's Servant
(25-12-2011, 03:21 PM)Melias Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bir kısım yeni maddeler çok heveslendirirken bir kısmı ise gözümü korkuttu.

Gözünü korkutan maddeler nedir mesela ?

Ben de sizin düşüncelerinizi merak ediyorum, hangi maddelere "meh, bakalım nasıl olacak, inşallah korktuğum gibi olmaz" diyorsunuz ve neden, bunu merak etmiyor değilim.
Less QQ, More Phew Phew.

Ara
25-12-2011, 04:00 PM, (Son Düzenleme: 25-12-2011, 04:10 PM, Düzenleyen: Edriel.)
Edriel Çevrimdışı
daggers of rage
Yorum Sayısı: 716
Konu Sayısı: 12
-Kısıtlı skillbar olması. (Geleneksel MMO'lardaki gibi ekranın skill/spell'ler ile dolup taşmaması)
(yeterince combat zenginliği sağlıyabilecek mi? (ewt gw1 oynamadım))

-Silahların skillbarınızın yarısını belirliyor olması ve her silahın oyuncuya farklı skill setleri veriyor olması.
(istediğim skilleri pve* de kullanırken o skillerle bağlantılı olan silahın iyisini bulmak zorundayım)

-Hiç bir sınıfta Mana veya Energy'nin bulunmaması. (Değişebilir)
(sadece cd ye yada thiefin inniative ine bağlı olması sonucu biraz düşündürüyor beni tabiki cd bittikçe skilleri spamlamıycaz ama resource kontrolü olmadan sadece cd ile güçlü skillerin sık kullanılmasının engellenmesi ve ayaının tutturulabilecek olması şüpe duyduruyor bana)

-Sualtının oyun dünyasının büyük bir kısmını oluşturuyor olması.
(çok çekmiyor beni su altında ayrı skillerin olması yani okadar karakterime bağlanmış ve karada benimsediğim skilleri kullanırken su altında, karadakileri kullanamamak biraz endişelendiriyor, hatta belki su altındakileri bensimerim ama onlarıda bu sefer karada kullanamıycam :/)

-Ayrılık gruplarının olmaması (Factions: Aion veya WoW'daki Asmodian-Elyo veya Alliance-Horde gibi)
(buda WvWvW bölgeleri dışında outdoor pvp nin olmaması demek oluyor sanırım)

-Düzenli PvP'de oyuncuların hepsinin maksimum levelda ve tüm materyal ve skillere sahip olması ile tamamen oyuncu yeteneğine bakan bir PvP ortamının yaratılmış olması.
(bu bazı yönlerden güzel bazı yönlerden rahatsız edici bana göre. Rahatsız edici kısmını yazıyım: Silah skillerini açtıktan sonra level atlamanın ve oyun dünyasındaki pve progressin pvp yi hiç etkilememesi (item görünüşleri dışında) beni üzüyor. Wow da mesala ressilence dan şikayetçiydik hatta pve de düşürdüğümüz itemlarıda pvp de kullanabilmek istiyorduk vanilla da olduğu gibi hep. Şimdi arena net gelmiş ressilence dan bile beter bişey çıkarıyor PVP de item yok ! yani standart item herkezin aynı)
(diğer rahatsız olduğum ve hatta en çok rahatsız olduğum konuların başında ise organize pvp de herkezin önlük gibi mavi ve kırmızı aynı tip zırhla görünüyor olması Bu kesinlikle değişmeli. Oyuncu altına kırmızı ve mavi renkli aura koy, gear boyamak nedir ya!)

-Oyuncuların endgame'de hep daha iyi ve daha güçlü armor ve silah için kastırmıyor oluşu.
(ya buda bi bakıma iyi bi bakıma kötü: hani 40 kişilk raid içinde item düşürebilme ve şans faktörüyle ızdırap bi şekilde kasılmasın yeni ve güçlü item ama, belirli bir oynama süresi ve progress ile garanti olarak alınabilsin, karakter güçlendirme isteği ve zevki yaşatsın oyun, Tamam anlıyorum karakterini zamanla kullandıkça hangi skilli hangi yerde kullanmayı yada taktik açısından gelişiyorsunda progress ilede abartı zaman harcamadan geliştirebiliyor olalım ekipmanları)

Bunların dışında kalan maddelerin %90ı ise beni çok heyecanlandırıyor.
9864cj.jpg
Ara
25-12-2011, 04:28 PM,
Melias Çevrimdışı
Steward of the GW2TR
(25-12-2011, 03:25 PM)Spin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Gözünü korkutan maddeler nedir mesela ?

Ben de sizin düşüncelerinizi merak ediyorum, hangi maddelere "meh, bakalım nasıl olacak, inşallah korktuğum gibi olmaz" diyorsunuz ve neden, bunu merak etmiyor değilim.

Combat ile ilgili maddeler

Alıntı:Kısıtlı skillbar olması. (Geleneksel MMO'lardaki gibi ekranın skill/spell'ler ile dolup taşmaması)

Alıntı:Silahların skillbarınızın yarısını belirliyor olması ve her silahın oyuncuya farklı skill setleri veriyor olması.

Alıntı:Hiç bir sınıfta Mana veya Energy'nin bulunmaması.

Bu 3 madde için açıklama yazmıyorum, üstteki arkadaş yazmış zaten. Aynı kaygıları paylaşıyoruz.

Sualtı ile ilgili maddeler

Alıntı:Skill'lerin Z doğrultusunu kullanıyor olması.

Bunu anlamadım.

Alıntı:Nefes-metre'nin bulunmaması.

Bunu merak ediyorum açıkçası, neye göre ayarlıyoruz nefesimizi? Eğer su altında sınırız durabiliyorsak hiç güzel olmamış.

Dinamik Event'ler ile ilgili maddeler

Alıntı:Oyunun açık dünyasında dinamik eventlerin tamamen questlerin yerini almış olması.

Tamamen yerini almış derken gerçekten tamamından mı bahsediyoruz? Leveling tamamen eventlere bağlı ise, bulunduğumuz haritada event yokken nasıl level alabiliriz? Grinding mi yapıcaz?

Açık Dünya (Open World) ile ilgili maddeler

Alıntı:Ayrılık gruplarının olmaması (Factions: Aion veya WoW'daki Asmodian-Elyo veya Alliance-Horde gibi)

WvWvW dışında world pvp hiç yok yani, bu quest yaparken 0 pvp demek, ki zaten questde olmayabilir yukarıdaki maddeye göre. Event sırasında oyuncuların birbirine "dalması" zaten akıl karı değil.

Alıntı:Oyuncunun kendi isteği ile yüksek level'daki arkadaşının yanına "sidekick" yapabilmesi.

Tamam sidekick yaptık, beraber oynuyoruz, mob kesiyoruz quest/event/dungeon yapıyoruz. Peki benim kazandığım xp ne oluyor? sidekick olayı bittikten sonra kendi lvlıma göre ayarlanıp buna göre xp mi alıyorum? Yoksa sidekick süresince xp alamıyor muyuz?

PvP ile ilgili maddeler

Alıntı:Oyuncuların tamamen World PvP oynayarak level atlayabiliyor oluşu.

Bu harika!

Alıntı:Düzenli PvP'de oyuncuların hepsinin maksimum levelda ve tüm materyal ve skillere sahip olması ile tamamen oyuncu yeteneğine bakan bir PvP ortamının yaratılmış olması.

Bu başta kulağa hoş geliyor ama ileride nasıl olacak? Anet'in PvP yapanlara vereceği ödüller(cosmetic) bile olsa vardır diye düşünüyorum(düşünmek istiyorum).

Alıntı:Raid'in olmaması.

Nasıl yani? o_O Anet oyuncuların sürekli birbirleriyle etkileşim içerisinde olmasını beklerken, oyunu buna göre düzenlerken, 10-20 vs kişilik raidlerin oyunda olmaması garip geldi.
Ara
25-12-2011, 04:40 PM,
burakelwood Çevrimdışı
Ally of the GW2TR
Yorum Sayısı: 69
Konu Sayısı: 0
bi altındaki maddeyi okursan raidin olmamasının nedenini anlarsın.Bence çok mantıklı bi sistem yapmışlar
Ara
25-12-2011, 04:55 PM,
Melias Çevrimdışı
Steward of the GW2TR
(25-12-2011, 04:40 PM)burakelwood Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bi altındaki maddeyi okursan raidin olmamasının nedenini anlarsın.Bence çok mantıklı bi sistem yapmışlar

Bütün maddeleri tek tek okudum merak etme Tongue
Alıntı:Oyuncuların her seferinde düşme ihtimali çok düşük olan ve rastgele itemlara umut bağlaması yerine, her dungeon bitişinde armor veya silah almak için bir token kazanıyor oluşu.

Bununla raid olmamasının NASIL bir bağlantısı var açıklayabilir misin? Raidin amacı nedir? Raid nedir öncelikle?

Dungeon denilen şey küçük bir grubun oyunun hikayesinde yeri olan, indoor bölgeye girip, O bölge içerisindeki hedefleri öldürme/ele geçirmesidir.

Raid ise aynı olayın yapılabilmesi için daha büyük bir gruba ihtiyaç duyulmasıdır. 5 kişi değil 20 kişi girmek zorunda olduğun yerlere raid denir. Buna dayanarak ben raidden de "item" yerine "token" düşebilir diyorum. Şuan çok populer olan mmo'larda olduğu gibi.
Ara
25-12-2011, 05:04 PM, (Son Düzenleme: 25-12-2011, 05:21 PM, Düzenleyen: Edriel.)
Edriel Çevrimdışı
daggers of rage
Yorum Sayısı: 716
Konu Sayısı: 12
Skill'lerin Z doğrultusunu kullanıyor olması. ===>>> Bu şu anlama geliyor ( | ) "x" doğrultusu ( _ ) da "y" doğrultusu olarak düşünürsek zeminde (karada) uzunluk ve genişlik olarak yani, Z doğrultusu ise yükseklik/derinlik oluyor. Başka bir değişle araba yarışı oynarken (yokuş ve hafif tepeleri saymassak) 2 boyutlu zeminde oynuyoruz ancak uçak/uzay similasyonu gibi oyunları bir derinlik içinde yukarı aşşağı, ileri geri, sağa sola giderek oynuyoruz. Yükseklik "Z" boyutu oluyor suda oynarken.

Oyunun açık dünyasında dinamik eventlerin tamamen questlerin yerini almış olması. ===>>> Şöyle düşünebiliriz oyun dünyası neredeyse tamamen siyasi haritadaki şehirler gibi bölgelere bölünmüş hemde heryeri. Ve bu bölgelerin tamamını kullanan eventler vuku buluyor. Birden fazla aşamalı olan bu eventler sürekli tekrarlanıyor ama aşamalarındaki başarıya göre farklı şekilde sonuçlanabiliyor olsada sonuçta tekrar başa dönüyor ve o bölgelerde aksiyon hiç bitmiyor. O bölgeye girdiğimiz zaman bu aksiyona dahil oluyoruz ve eventin aşamasına göre herkezin ortak yaptığı görevler oluyor. Harita hiç bir zaman boş değil yani grind yapmak gerekmiyor. Questten farkı gidip npcden 20 şundan öldür 15 şundan topla quest almıyoruz o bölgede aktif olan oalya katılıyoruz ve dediğim gibi tüm harita dolu.

Nefes metrenin olmaması ===>>> İlk duyduğumda birazcık bende yadırgamıştım ancak şöyle düşünmek gerek su altı için bukadar skill koyup geniş tasarımlar yapıp oynarken sürekli su yüzeyine çıkıp nefes almak ızdırap olurdu. Eğer mantık / lore olarak rahatsız ediyorsa söyle düşünebilirsin Guildwars evreni bir alternatif evren zaten farklı ırkları barındırmasından anlayabiliriz. Ve boynuzu olan charr gibi bi ırk hikaye bütünlüğünü sağlıyarak bizi nasıl rahatsız etmiyip abes durmuyorsa, su altında nefes almada bu alternatif dünyada bir şekilde çözülmüş bir olay gibi düşünülebilir. Belki bilmemne mantarıyla bilmemne böceğinin dışkısı karıştırılıp bir iksir yapılıyor ve bu iksiri içen su altında akciğer solunumu yapmadan uzun süre durabiliyor diye düşünebiliriz. (hatta hatırlarsanız wow'un cataclysm genişletme paketinde su altında geçen bölgede bir questle su altında sınırsız nefes almamızı sağlıycak bir büyü yapıyorlardı bize.

Oyuncunun kendi isteği ile yüksek level'daki arkadaşının yanına "sidekick" yapabilmesi. ===>>> bu büyük ihtimalle PvP bölgelerinde güç açısından karakterlerin birbirine eşitlenmesi gibi olacak. Eventin bulunduğu bölgeye göre statlar ve güç belirlenicek. Diyelim 24. lvl bölgede olan bi event var ise 60. lvl adam 24. level güvüne çekilecek 10. lvl olan adamda 24. e gene boostlanıcak. Experience ise sabit olacak çünkü level aralıkları lineer yani 10 - 11 arasıyla atıyorum 58-59 arası aynı büyüklükte experience istiycek.

Raid'in olmaması. ===>>> aslına baktığında önceden kurulmuş bir raid olmıycak demek oluyor bu instanced olarak. yoksa haritanın farklı bölgelerinde 100 kişiye kadar raid tarzı boss fightlar ve eventler olucak. Guildinde nekadar arkadaş yada friend listinde nekadar arkadaş varsa birlikte bu eventlere katılabileceksin. Eventleri outdoor dungeon olarak düşünebilirsin sürekli tekrarlanıyorlar, klasik dungeondan tek farkı katıldığın an başı olmayabiliyor ortasında da katılabiliyorsun. Ve herkez açık.

Edit: birde benim yukarıda sorduklarım için fikir alışverişi yaparsanız sevinirim Smile
9864cj.jpg
Ara
25-12-2011, 05:23 PM, (Son Düzenleme: 25-12-2011, 05:25 PM, Düzenleyen: Melias.)
Melias Çevrimdışı
Steward of the GW2TR
Valla bende senin kaygılarını paylaşıyorum, combat zenginliği olsun, her silaha farklı skill bardan dolayı silah sıkıntısı çekme kaygısı olsun ama Anet altından kalkar diye düşünüyorum.

Bu arada skillbar/combat zenginliği için şu linke bir gözat. 5skill silaha göre, 1utility diyebileceğimiz skill, 1 selfheal ve 3 bara da 14skillden oluşturabileceğimiz çok geniş bir combo yelpazesi var.

Outdoor bossların yanında ben WoW'daki, Rift'teki gibi indoor boss fightların, yani raidlerin olmasını çok isterdim gene de.. : /
Ara
25-12-2011, 05:26 PM,
Spin Çevrimdışı
Abaddon's Servant
(25-12-2011, 05:04 PM)Edriel Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Nefes metrenin olmaması ===>>> İlk duyduğumda birazcık bende yadırgamıştım ancak şöyle düşünmek gerek su altı için bukadar skill koyup geniş tasarımlar yapıp oynarken sürekli su yüzeyine çıkıp nefes almak ızdırap olurdu. Eğer mantık / lore olarak rahatsız ediyorsa söyle düşünebilirsin Guildwars evreni bir alternatif evren zaten farklı ırkları barındırmasından anlayabiliriz. Ve boynuzu olan charr gibi bi ırk hikaye bütünlüğünü sağlıyarak bizi nasıl rahatsız etmiyip abes durmuyorsa, su altında nefes almada bu alternatif dünyada bir şekilde çözülmüş bir olay gibi düşünülebilir. Belki bilmemne mantarıyla bilmemne böceğinin dışkısı karıştırılıp bir iksir yapılıyor ve bu iksiri içen su altında akciğer solunumu yapmadan uzun süre durabiliyor diye düşünebiliriz. (hatta hatırlarsanız wow'un cataclysm genişletme paketinde su altında geçen bölgede bir questle su altında sınırsız nefes almamızı sağlıycak bir büyü yapıyorlardı bize

Forumda bir yerde yazmıştık da, burada yazmamışım kusura bakmayın (Su altı bilgilerinin açıklandığı ilk başlık olabilir). Bu dalgıçların taktığı gibi breath-device item'ları var oyunda, farklı farklı (belki de farklı buffları ve özellikleri olabilecek item'lar), karakter su-altı moduna girdiğinde onu takıyor ağzına direk, fiziksel bir item yani direk.
Less QQ, More Phew Phew.

Ara
25-12-2011, 05:30 PM,
Spin Çevrimdışı
Abaddon's Servant
Hell yeah, buldum yazıyı, şu linkten göz atabilirsiniz: http://www.guildwars2tr.com/forum/showth...hp?tid=245
Less QQ, More Phew Phew.

Ara
25-12-2011, 06:50 PM,
Melias Çevrimdışı
Steward of the GW2TR
Teşekkürler, ben okumamışım sanırım o yazıyı hiç, yada sualtı amaaan dedim umursamadım unuttum Smile Ben daha çok "lore-wise" olarak merak ediyordum zaten. Madem dalgıç aleti kullanıyoruz, sorun yok Big Grin
Ara
25-12-2011, 07:56 PM,
RewinD Çevrimdışı
Friend of the GW2TR
Yorum Sayısı: 22
Konu Sayısı: 2
(25-12-2011, 04:00 PM)Edriel Nickli Kullanıcıdan Alıntı: -Silahların skillbarınızın yarısını belirliyor olması ve her silahın oyuncuya farklı skill setleri veriyor olması.
(istediğim skilleri pve* de kullanırken o skillerle bağlantılı olan silahın iyisini bulmak zorundayım)

-Düzenli PvP'de oyuncuların hepsinin maksimum levelda ve tüm materyal ve skillere sahip olması ile tamamen oyuncu yeteneğine bakan bir PvP ortamının yaratılmış olması.
(bu bazı yönlerden güzel bazı yönlerden rahatsız edici bana göre. Rahatsız edici kısmını yazıyım: Silah skillerini açtıktan sonra level atlamanın ve oyun dünyasındaki pve progressin pvp yi hiç etkilememesi (item görünüşleri dışında) beni üzüyor. Wow da mesala ressilence dan şikayetçiydik hatta pve de düşürdüğümüz itemlarıda pvp de kullanabilmek istiyorduk vanilla da olduğu gibi hep. Şimdi arena net gelmiş ressilence dan bile beter bişey çıkarıyor PVP de item yok ! yani standart item herkezin aynı)
(diğer rahatsız olduğum ve hatta en çok rahatsız olduğum konuların başında ise organize pvp de herkezin önlük gibi mavi ve kırmızı aynı tip zırhla görünüyor olması Bu kesinlikle değişmeli. Oyuncu altına kırmızı ve mavi renkli aura koy, gear boyamak nedir ya!)

Bu konularda kesinlikle aynı fikirdeyim... Özellikle: (bu bazı yönlerden güzel bazı yönlerden rahatsız edici bana göre. Rahatsız edici kısmını yazıyım: Silah skillerini açtıktan sonra level atlamanın ve oyun dünyasındaki pve progressin pvp yi hiç etkilememesi (item görünüşleri dışında) beni üzüyor. Yani pve nin pvpye hiç etki etmemesi MMO oyunlarında çok alışık olduğumuz bir şey değil.World PvP'nin içeriği kadarıyla çok fazla şey açıklanmadı bildiğim kadarıyla orda Pve karakterimizle Pvp yapabilcezmi tam bilmiyorum bilen biri varsa bilgilendirirse sevinirim Smile Şahsen öle birşey varsa World Pvp nin GvG den daha çok ilgimi çekeceğini düşünüyorum ben.(Gw1 oynamadım emin değilim ama. Big Grin )
CT_imageGenerator.php?pseudo=RewinD&lang...w2OA%3D%3D
Ara
25-12-2011, 08:11 PM, (Son Düzenleme: 25-12-2011, 08:11 PM, Düzenleyen: Spin.)
Spin Çevrimdışı
Abaddon's Servant
Bu konuda yanlış anlaşılma var sanırım, çok yerde belirtildi ama tekrar belirteyim: "Guild Wars 2'de ilk oyundaki gibi PvP-PvE Karakter ayrımı yok".

Zaten her yere ana karakteriniz ile gideceksiniz. World PvP direk PvE'de oynadığın karakter ne ise onunla. Structured PvP'de ise yukarıda da belirtildiği gibi herkes eşitleniyor skill, level, gear vs. olarak.
Less QQ, More Phew Phew.

Ara
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Toplam (7) Sayfa: « Önceki 1 2 3 4 5 .. 7 Sonraki »
Sayfaya Git 

• Konuyu Yazdır
  • Arkadaşına Gönder
  • Konuyu Takip Et
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

İletişim | Guild Wars 2 Türkiye | Yukarı Git | | Arşiv | RSS Beslemesi

Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.