Guild Wars 2'deki Yenilikler Listesi
|
25-12-2011, 08:44 PM,
|
|||
|
|||
RE: Guild Wars 2'deki Yenilikler Listesi
(25-12-2011, 08:11 PM)Spin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda yanlış anlaşılma var sanırım, çok yerde belirtildi ama tekrar belirteyim: "Guild Wars 2'de ilk oyundaki gibi PvP-PvE Karakter ayrımı yok". +1 |
|||
25-12-2011, 08:50 PM,
|
|||
|
|||
Raid ve Faction olmaması benim de merak ettiğim ve nasıl olacak acaba dediğim konular ama iyi olacağına da inandığım maddeler =)
![]() //www.team-vmor.com// |
|||
25-12-2011, 08:52 PM,
(Son Düzenleme: 25-12-2011, 08:59 PM, Düzenleyen: RewinD.)
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 08:11 PM)Spin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda yanlış anlaşılma var sanırım, çok yerde belirtildi ama tekrar belirteyim: "Guild Wars 2'de ilk oyundaki gibi PvP-PvE Karakter ayrımı yok". Kelimeleri yanlış seçmişim kusura bakmayın. ![]() ![]() O zaman verdiğin cevaba bakarak PvP ile ilgili maddelerdeki son madde yanlış olmuyormu, benmi yanlış düşünüorum çünkü orda" PvP'nin PvE'den tamamen bağımsız olarak dengeleniyor oluşu." denmiş ama World Pvp de bir Pvp türü sonuçta. ![]() |
|||
25-12-2011, 09:15 PM,
(Son Düzenleme: 25-12-2011, 09:16 PM, Düzenleyen: l!ch.)
|
|||
|
|||
O zaman verdiğin cevaba bakarak PvP ile ilgili maddelerdeki son madde yanlış olmuyormu, benmi yanlış düşünüorum çünkü orda" PvP'nin PvE'den tamamen bağımsız olarak dengeleniyor oluşu." denmiş ama World Pvp de bir Pvp türü sonuçta. ![]() Worl PvP ye Pvede yaptığın karakter ile katılıyorsun. Diğer pvp türünde ise 5v5 arenalarda istediğin bi karakteri yaratıyorsun direk max lvl ve itemler ile başlıyorsun sadece pvp yapıyorsun. Diye biliyorum bende ![]() |
|||
25-12-2011, 10:24 PM,
(Son Düzenleme: 25-12-2011, 10:29 PM, Düzenleyen: Mzgrhtp.)
|
|||
|
|||
World PvP çok büyük bir etkinlik ve herkesin ilgilisini çekiyor. Bu konuda eldeki bilgiler kısıtlı olduğu için belli çerçevede konuşabililiyoruz. World PvP'de her harita için 500 ve üzeri oyuncudan bahsediliyo, güç olarak birbirine yakın 3 server'in birbirleriyle mücadelesi olacak. Usa, Europe Korea vs. gibi bölgesel serverların olacağını düşünerek, böylesi devasa bir combat sisteminde oyunun ilk açıldığı zamanlarda çok aktif, çok oyunculu bir şekilde oynanabileceğini düşünmüyorum, oturması zaman alacaktır. Ayrıca World PvP'ye oyuncular kendi skill, ekipmanına göre girecek fakat side-kick sistemi burada da uygulanacak, yani World PvP'de ekipmanınız neyse skiliniz neyse ona göre mücadele edeceksiniz fakat leveliniz 80'e yükseltiliyor ! Structured PvP'deki PvE PvP bağımsılığı World PvP'de de kısmen oluşturulmuş. Aslında bu konu üzerinde konuşmak lazım...
Bununla ilgili kaynaklar; http://guildwars.incgamers.com/blog/comm...iew-part-2 http://wiki.guildwars2.com/wiki/World_PvP |
|||
25-12-2011, 10:54 PM,
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 08:52 PM)RewinD Nickli Kullanıcıdan Alıntı: O zaman verdiğin cevaba bakarak PvP ile ilgili maddelerdeki son madde yanlış olmuyormu, benmi yanlış düşünüorum çünkü orda" PvP'nin PvE'den tamamen bağımsız olarak dengeleniyor oluşu." denmiş ama World Pvp de bir Pvp türü sonuçta. O maddedeki kasıt Structured PvP aslında ![]() Ve asıl bahsedileni açıklığa kavuşturayım orada, çünkü ilk oyunda da bu vardı. Oradaki kasıt şu; bazı skiller PvP moduna geçtiğinde direk "PvP versiyonları" ile değişiyor. PvE'de PvP'de olması gereken hassas denge söz konusu olmayabilir her zaman, fakat PvP'de durum böyle değil. O yüzden de PvP versiyonları ile dengeyi çok daha ince ayar ile sağlayabiliyorlar.
Less QQ, More Phew Phew.
|
|||
25-12-2011, 10:58 PM,
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 10:24 PM)Mzgrhtp Nickli Kullanıcıdan Alıntı: fakat leveliniz 80'e yükseltiliyor ! Bence bu olay biraz saçma olmuş,zaten Structured PvP' de herşey eşitleniyor en azından burda insanlar Pve ye ayırdıkları zamanın karşılığını alsalardı.Bilmiyorum sadece benmi böyle düşünüyorum ama tamam Pve de Personal Story olayı veya oyunun hikayesini öğrenmek güzel ama insan Max level'a gelmek için harcadığı çabanın karşılığını bir yerde almak ister diye düşünüyorum. ![]() |
|||
25-12-2011, 11:05 PM,
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 10:58 PM)RewinD Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(25-12-2011, 10:24 PM)Mzgrhtp Nickli Kullanıcıdan Alıntı: fakat leveliniz 80'e yükseltiliyor ! O kadar basit değil ya, biraz basite indirgemişsiniz. Seni sidekick yapacak arkadaşın kaç level ise o levela side kick oluyorsun. Oyuna başladıktan 2 gün sonra level 80 olup gezmiyeceksiniz heralde ortalıkta ![]() Bir de sidekick olmak demek direk Structured PvP'deki gibi o özellik ve yetilere tamamen sahip olmak ile alakasız. Yapımcılar diyor ki "Sidekick olunca eski levelınızdaymış kadar çabuk ölmeyeceksiniz". Detayları belli olmasa da sana sadece dayanıklılık sağlayacak biraz, birebir o level değil yani.
Less QQ, More Phew Phew.
|
|||
25-12-2011, 11:22 PM,
|
|||
|
|||
Guild Wars 2 is not a n00b hunting game.
![]() |
|||
25-12-2011, 11:57 PM,
(Son Düzenleme: 25-12-2011, 11:57 PM, Düzenleyen: RewinD.)
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 11:05 PM)Spin Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(25-12-2011, 10:58 PM)RewinD Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bence bu olay biraz saçma olmuş,zaten Structured PvP' de herşey eşitleniyor en azından burda insanlar Pve ye ayırdıkları zamanın karşılığını alsalardı.Bilmiyorum sadece benmi böyle düşünüyorum ama tamam Pve de Personal Story olayı veya oyunun hikayesini öğrenmek güzel ama insan Max level'a gelmek için harcadığı çabanın karşılığını bir yerde almak ister diye düşünüyorum. Hmm ![]() ![]() (25-12-2011, 11:22 PM)Mzgrhtp Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Guild Wars 2 is not a n00b hunting game. ![]() ![]() |
|||
26-12-2011, 01:26 AM,
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 11:57 PM)RewinD Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hmm Haklısın. Gerçi NCSoft'a bağlı bütün stüdyolar bir araya gelip test etse olur bence. ![]() ![]() |
|||
26-12-2011, 01:50 AM,
(Son Düzenleme: 26-12-2011, 06:59 AM, Düzenleyen: Edriel.)
|
|||
|
|||
(25-12-2011, 08:11 PM)Spin Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda yanlış anlaşılma var sanırım, çok yerde belirtildi ama tekrar belirteyim: "Guild Wars 2'de ilk oyundaki gibi PvP-PvE Karakter ayrımı yok". yok bunu anladım, yada karşıtı birşey söylemedim de PvE nin PvP yi görünüş dışında hiç etkilememesi biraz üzücü diyorum. Oyunu biir bütün olarak düşünüyorum çünkü. Bu bağlamda pveye elini sürmeyen bir insan esports oynar gibi lvl1 de kalarak sadece organize pvp yapabilir şu tasarlanan oyunda. Hadi lvl 1 demeyelimde belli başlı şeyleri açsın lvl 20 diyelim ve lvl80 olmak sadece pve yi ve WvWvW yi etliliycek -.- Ancak WvWvW nin wowdaki biyerden sonra değeri tartışılabilecek BGler Organize pvpninde Arena kalitesinde olacağı aşikar. PvP-PvE karakter ayrımı var demedik zatende pvp-pve alakası pek yok dedik ![]() ![]() |
|||
26-12-2011, 10:12 AM,
|
|||
|
|||
Ben onu Rewind'a yazmiştım zaten ya
![]()
Less QQ, More Phew Phew.
|
|||
26-12-2011, 10:15 AM,
|
|||
|
|||
(26-12-2011, 01:50 AM)Edriel Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bu bağlamda pveye elini sürmeyen bir insan esports oynar gibi lvl1 de kalarak sadece organize pvp yapabilir şu tasarlanan oyunda. Zaten ArenaNet' in amacıda bu zaten. GW' de taktiğinizi/buildinizi oturttuktan sonra aylarca aynı taktik üzerinden oynamanız çok zordur. Çünkü daima yeni bir şeyler denenir, sizin taktiğinizin anti taktiği çok ünlü olabilir vs. vs. PvE nin PvP yi etkilememesi sayesinde, taktiğinizi değiştirmek için çok büyük bir olanak elde ediyorsunuz. Ayrıca düşünürsek diğer çoğu oyunda da PvE, leveliniz dışında size PvP de pek bir fayda sağlamaz, ayrıca PvP eşyaları kasmanız gerekir.
What doesn't kill you, makes you smaller. - Mario
|
|||
26-12-2011, 11:03 AM,
(Son Düzenleme: 26-12-2011, 11:56 AM, Düzenleyen: Mzgrhtp.)
|
|||
|
|||
PvE, PvP ayrımının World PvP'de de kısmen yapılması benim hoşuma gitmedi açıkçası, ben side-kick sisteminin World PvP'de olmaması taraftarıyım. Yani elbette side-kick demek 80 level bir karakterin bütün özelliklerini bulundurabilmek değil ama oyuncuya belli bir avantaj getiriyor. Gerçi side-kick'te tam belli değil, bir karakter için normal şartlar altında level demek weapon kullanımıyla paralel düşünürsek skill'in açılması demek, her skill için tier demek, attribute puanı demek. Örneğin 10 level bir karakter 80 levele side-kick olunca kaç attribute puanı alacak veya canı ne kadar yükselecek, skill tierları nasıl olacak. Bu soruların cevaplarını bilmiyoruz şuanda, o yüzden biraz zamana bırakmak lazım sanırım.
|
|||
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi