Guild Wars 2 Türkiye
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Tarih: 20-01-2021, Saat: 07:47 PM Hoşgeldin, Ziyaretçi: (Giriş Yap — Üye Ol)
Guild Wars 2 Türkiye › Guild Wars 2 › Lore - Senaryo v
1 2 Sonraki »

Lazarus The Dire Kimdir ? (Ağır Lore ve Spekülasyon İçerir)

Konu Görünümü | Tam Görünüm
26-04-2017, 08:05 PM, (Son Düzenleme: 26-04-2017, 08:35 PM, Düzenleyen: Snowrose.)
Snowrose Çevrimdışı
Sevviyor of the GW2TR
Yorum Sayısı: 805
Konu Sayısı: 52
Selam sevgili Guild Wars 2 sevenler. Dün itibari ile yeni living sezon bölümü Flashpoint'in trailer'ı yayınlandı ve benim gibi çok oyuncuyu heyecanlandı. İzlemeyen arkadaşlar için video'yu buraya bırakıyorum Smile 

Video'da Lazarus üstünde çok durulmuş ve bu karakterin hikaye içinde kilit bir rol oynaması kesin. Video içindeki kocaman ve vurgulanarak sorulan "Who is Lazarus ?" sorusunu duyduğumdan beri aklımda bir sürü hikaye parladı diyebilirim. Bunun en büyük nedeni ilk Guild Wars hikayesinde kendisini ana karakter olarak görmezken şu anda neden bu kadar göz önünde ve bu kadar çok üzerinde durulmuş. Bence bu soruya başlamadan önce ismini ilk defa duyanlar ve hatırlamak isteyenler için Lazarus The Dire'ın hikayesinin bir hatırlayalım...

lazarus_2.jpg?w=1200   

Lazarus The Dire, Saul D'Alessio ile bir araya gelerek White Mantle kültünün kurulmasına yol açan mursaatlardan biriydi. Birçok kişi 250 yıl önce meydana gelen Krytan İç Savaşı sırasında türünün geri kalanı ile öldürüldüğüne inanıyordu, ama gücünü savaşmak yerine kendisi için saklayarak şiddetle zayıflamış olmasına rağmen aslında hayatta kaldı. Ona yapılanların intikamını sayısız kuşaktan almak için saklanmaya başladı. 

tumblr_inline_nbyu31ufkA1sjqvo9.jpg

White Mantle'ın kalıntıları, zayıflatılmış Lazarus'u aldı ve Kryta'da kendilerini yeniden iktidara getirecek olan "Tanrıların" sonuncusu olarak görerek onu canlandırmanın yollarını araştırmaya başladı. Bloodstone Fen'deki Bloodstone üzerine yapılan araştırmalar sırasında 1325 AE tarihinde başlayan White Mantle, Confessor Caudecus'un Kryta'yı ele geçirmeyi planladı ve Yüksek Müfettiş Xera'nın Maguuma Bloodstone'u Lazarus'u yeniden canlandırmak ve güçlendirmek için kullandı. Bunun sonucu kendileri için büyük bir zafer olacak ve White Mantle kültürünün daha çok yayılarak takipçi toplamalarını sağlayacaktı.

tumblr_inline_ods2j7oRfb1qk8yz4_500.jpg

Lazarus, Pack Commander’ın White Mantle'ın Sadık Kalesi'ne baskın yapmasından hemen önce 1329 AE'de nihayet yeniden canlandırıldı. Kısa süre sonra, Maguuma Bloodstone patladı ve Lazarus gücünün çoğunu emdi. Pack Komutanı beraberindekilerle Caudecus'un güçlerine karşı savaştığı sırada kendini açığa vurdu. Kendisine teslim olmayı reddeden Caudecus'u soysuz ve inançsız olarak niteledi ve White Mantle’ın lideri olmak için zayıf olduğunu söyleyerek devirdi. Confessor'ün takipçilerinin çoğunu öldürdü, böylece bir bakıma White Mantle’ın parçalanmasını önledi.

Bu olaydan sonra uzun süre ortalıkta görülmeyen Lazarus, Tarist'te, Pack Commander’a yardım etmek için Forgotten Şehri'nden geldi ve Glint'in son yavrusu ve vasisi Aurene'i Primordus’un Destroyerlarına karşı savunuyordu. Savaştan sonra Lazarus, aklından geçenleri açığa çıkararak: Mursaat'ın geçmiş hatalarından ders çıkardığını iddia etti ve Lazarus'un White Mantle kimliği ile birlikte bizimle büyük bir kuvvet olabileceğine inanarak bizimle aynı saflarda bulunmak istediğini iddia etti. Marjory Delaqua, Dragon Watch Lazarus’un geçmişteki davranışları nedeniyle ciddiyetinden kuşkulansa da Marjory Delaqua, gerçekten de hakiki olup olmadığını öğrenmek için Lazarus'a eşlik etmeye gönüllü oldu. Lazarus Marjory'nin şartlarını kabul etti ve Tarir'i onunla birlikte terk etti.

Pack Commander’ın Confessor Caudecus'u ortadan kaldırması ve malikanedeki kişisel alanlarını araştırması sonrasında, Caudecus'un Lazarus'u gerçek sureti ile yeniden canlandırması için gerekenleri tam olarak yapamadığını ve başaramadığını ortaya çıkmıştır. Bu Marjory Delaqua'nın beraberindeki Lazarus’un gerçek olmadığı ve sahte olduğunu kanıtlamaktadır. Gerçek Lazarus ise hala aramızda bir yerlerde. 

lazfeat-770x165.png

Konu hakkında benim tespitlerim kendisi bir Necromancer ayrıca elementleri güçlerini kullanabiliyor. Bununla birlikte orijinal sureti ile uyandırılmayan Lazarus'un şu anda bir Mursaat olmasına rağmen Risen olarak tanımlanıyor. Yani dışındaki kabuğun içinde birileri kendi emelleri ile doldurmuş durumda. Bunu yapabilecek bence en büyük aday Palawa Joko...

Palawa Joko, Vabbi'nin Felaketi, bir undead çöl kralı ve Elona'nın şu an hükümdarıdır. 450 yılı aşkın süre önce Vabbi'ye bir ordu götürerek yerle bir etmiş ve oradan da Istan, Kourna ve Vabbi'nin üç vilayetini yenmekle birlikte tüm kıtayı fethetmiştir. Elona halkı, Elona için son umut kalana kadar iki uzun yıl boyunca hüküm sürdüğü sırada, büyük Kournan generali Turai Ossa, Jahai Savaşı sırasında bire bir savata Palawa Joko'yu yenip Elona'nın kumlarının altına tıkadı ve onu burada tutma görevini Order of Whisper’s yerine getirildi.

latest?cb=20071204100539&path-prefix=fr

Bununla birlikte, bu kalıcı bir çözüm değildi. Yüzyıllar sonra Turai'nin soyundan Warmarhal Varesh Ossa, karanlık tanrısı Abaddon'u çağırmaya çalıştı. Nightfall'ın yaklaşımı, Joko'yu bağlayan büyüyü zayıflattı. Zayıf ve orduya sahip olmasa da, Elona’nın sağdık koruyucuları Order of Sunspears ölümlülerin, sadece iblislerin ve ölümsüzlerin hayatta kalabileceği Elona'nın bir bölgesini nasıl geçeceği konusunda bilgi edinme karşılığında özgürlüğüne izin verdi.

Elona, Nightfall'ın eşiğinden dönerken ordusunu yavaşça yeniden inşa etti. Serbest bırakıldıktan sonra altmış yılı aşkın bir süredir, Ölümsüzlüğün ölümsüz lordu, geçmiş hatalarını tekrarlamadı ve ölümsüz ordusunu eski gücüne döndürerek Vabbi'ye yürüdü. Order of Sunspears’ın Tedarik hatlarını keserek Elon Nehri'ni tıkadı ve yönlendirdi. Elon Nehri ne Desolation’ı değerli suyla besledi ne de Kourna ve Vabbi kaynağından yararlanabildi. Vabbi ve kuzey Kourna'da yıkıcı bir kuraklık ve açlıkla karşı karşıya kalan Vabbi hayatta kalabilmek için teslim oldu. Kourna ve Istan onları izledi.

300px-Palawa.jpg

Bundan sonraki yüz yılı aşkın bir süredir Palawa Joko, Sunspears hakareti ve Ossa soyunun kontrolü altındaki başka şeylere odaklanmış durumda. Bunlardan birincisi, haklı ya da ölümsüz üyeleri dönüştürürken çoğunluğunun imhası ile gerçekleştirildi. Ölüler onun saflarına katılırken, canlılar servet ve güç vaatleriyle Joko'nun davasına katıldılar. Dönüştürülen Sunspears'a eski dostlarını öldürme ya da yakalama yetkisi, kaynakları ve verildi. Sunspear hainleri hepsi de aynı grup elit şövalyeleri - Mordant Crescent'in üyeleriydi -. Bu arada, Turai Ossa'nın torunları Joko'nun ordularının başına getirildi ve bu sayede undead ordularına uyacak canlı bir ordu oluşturdu.

O zamandan beri Elder Dragons'ın uyanışı Elona ile bağlantının kaybolmasına neden oldu. Fakat bilinen Joko The Horn'taki Kemik Sarayından hala Elona’yı yönettiği varsayılabilir.

Peki neden bize karşı ve neden Lazarus'u kullanıyor olsun ? Elona'da şu anda Elder Dragonlardan Krallkattorik bulunmakta ve bu başına büyük bela açmış ve kendisini zayıflatmış olabilir. Bu yüzdende Elder Dragonları ortadan kaldırma konusunda ilk olarak biizmle iş birliğine gitmiş daha sonra bu gücü kendisi için istemiş olabilir. Bu sayede hakimiyeti sadece Elona ile kalmayıp Bütün Krayta kıtasına yayılabilir. Sonuçta Guild Wars 2 dünyasında şu anda yürüyen en güçlü yaratıklar Elder Dragonlar ve onlara hükmeden tüm dünyaya hükmeder. Ayrıca önümüzdeki Expension'da Elona kıtasına gideceğimiz kesinleşti gibi ve bu sezon için son 2 bölüm olduğunu göz önüne alırsak bence bu teori mümkün görünüyor. Sonuçta Lazarus şu anda bir Risen ve Palawa Joko bir Undead Lord'u olduğuna göre Lazarus'u bu iş için kullanış olabilir. Birde Tralier'da Lazarus'u Taimi'nin Dragon Laboratuvarında birkaç defa görüyoruz ve bu da bize Taimi'nin Primordus ve Jormag'ı yenmek için yaptığı çalışmaların tamamlandığı ve Lazarus'un bunu ele geçirmek istediğini ortaya koyuyor. ayrıca yine videoda Lazarus'u bir portal önünde görüyoruz ve burası bence Primordus'un kalesi durumundaki Isle of Jantir'e açılıyor. Burası bizim yeni haritamız olacak gibi. Ayrıca aşağıdaki resimde bir cihaz görüyoruz bu cihaz belkide bizim Elder dragonlara karşı kullanacağımız gizli silahımız olabilir yada Elder Dragonların gerçek doğasını açığa çıkaran ve onların zayıf noktalarını anlayabileceğimiz bir cihaz da olabilir; (Kasmeer'in Yeni Outfit'ine dikkat lütfen. Resmen yakıyor Big Grin  )

18118508_10155273218104265_3882122119234...e=5975EAF7

Isle of Jantir'ın en büyük ihtimal olmasının en büyük sebebi video'da ormanlık bir alanların çoğunlukta olması ve Primordus'un minionları olan Destroyerların gösterilmesi. Bununla beraber ben Ring of Fire'ın bir kısmının daha açılacağını düşünüyorum. Çünkü Mursaatların en büyük kalesinin burada olması ve ember Bay haritasındaki Mursaat tabletlerini okuduğumuzda asırlar önce Primordus ile Mursaatlar arasında bir savaşın olduğu ve White Mantle ile Mursaatların burada çok büyük bir hezimete uğradığını öğreniyoruz. Bununla beraber rata sum'un altında Tarnished Cost dolaylarında yer altında bir bölgenin olabileceği ihtimaller arsında.

Genel olarak benim aklımda başka teoriler mevcut mesela ben bu işin arkasında Abbadon'un olmasından kuşkulanıyorum (ve çok istiyorum). Yada Shining Blade'in kurucusu ve en sağlam bir Necromancer olan Livia ve Livia ile paralel Kontes Anise'de olabilir. Tabi Kasmeer'de bu hikayede ön plana çıkmış. Kendisinden çok sağlam bir aksiyon beklememekle beraber bir sözü ile bizi ters yüz edebileceğini düşünüyorum. Reddit'te yapılan spekülasyonalrda lazarus'un Krallkatorrik'in şampiyonu olduğu ve Primordus ile Jormag'ı aynı anda öldürerek efendisinin ikisininde gücünü almasını sağlamak isteyebileceği yönünde ve bu düşünce'de bana bayağı mantıklı geldi. Yada gerçekten Lazarus geçmişten ders alıp olmaz olmaz kendini Primordus'u yenmek için bizim yerimize feda edebileceğini bile düşünüyorum. Olasılıklar çok çeşitli ve ben 2 Mayıs'ı iple çekiyorum. Umarım yazımı beğenirsiniz ve size azda olsa benim hissettiğim heyecanı yaşatabilmiştir. Bekleyip göreceğiz...Saygılarımla.
Hiçbir şey şans eseri olmaz. Her şeyin bir nedeni vardır. Beynin nedeni bilmeyebilir. Beyinin asla anlamayabilir. Ancak kalbin bilir. Kalbin daima bilir.
WWW Ara
26-04-2017, 08:49 PM,
Elenaina Çevrimdışı
King Under The Mountain
Yorum Sayısı: 1,309
Konu Sayısı: 82
RE: Lazarus The Dire Kimdir ? (Ağır Lore ve Spekülasyon İçerir)
Efsane olmuş, ellerine sağlık Smile
Far over the misty mountains cold, To dungeons deep and caverns old.
We must away ere break of day, To find our long forgotten gold.
The pines were roaring on the height, The winds were moaning in the night.
The fire was red, it flaming spread, The trees like torches blazed with light.

<a href="http://www.youtube.com/v/P8ymgFyzbDo&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/P8ymgFyzbDo&amp;rel=0&amp;fs=1</a>
Ara
02-05-2017, 08:19 PM,
sparhawk Çevrimdışı
Companion of the GW2TR
Yorum Sayısı: 40
Konu Sayısı: 3
RE: Lazarus The Dire Kimdir ? (Ağır Lore ve Spekülasyon İçerir)
Balthazar'ı beklemeyenler için bir dakikalık saygı duruşu.
Gandara
Ara
03-05-2017, 03:24 PM, (Son Düzenleme: 03-05-2017, 03:25 PM, Düzenleyen: inflamesc.)
inflamesc Çevrimdışı
Bastion of the GW2TR
Yorum Sayısı: 565
Konu Sayısı: 4
Cvp: RE: Lazarus The Dire Kimdir ? (Ağır Lore ve Spekülasyon İçerir)
(02-05-2017, 08:19 PM)sparhawk Nickli Kullanıcıdan Alıntı: beklemeyenler için bir dakikalık saygı duruşu.

Belki oynamayan insanlar vardır ? çok güzel hakaretler etmek isterdim sana ama maalesef seviyeyi düşürmemek lazım senin gibiler için.
Ara
04-05-2017, 01:08 AM,
Selenge Çevrimdışı
Bastion of the GW2TR
Yorum Sayısı: 521
Konu Sayısı: 4
(03-05-2017, 03:24 PM)inflamesc Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(02-05-2017, 08:19 PM)sparhawk Nickli Kullanıcıdan Alıntı: beklemeyenler için bir dakikalık saygı duruşu.

Belki oynamayan insanlar vardır ? çok güzel hakaretler etmek isterdim sana ama maalesef seviyeyi düşürmemek lazım senin gibiler için.

Ben daha oynamadım. güzel spoiler oldu o. belki başka birisidir aynı isimde gerçi. umudum var.
-+"Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim. Öğretmeyi seviyorum ve öğrenmeye çalışıyorum." - K'ung Fu-tzu
-+“Bize aslında kim olduğumuzu gösteren şey, yeteneklerimizden çok seçimlerimizdir.” - Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

Ara
04-05-2017, 06:49 PM,
sparhawk Çevrimdışı
Companion of the GW2TR
Yorum Sayısı: 40
Konu Sayısı: 3
(03-05-2017, 03:24 PM)inflamesc Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

Bunu bu kadar ciddiye alabilecek insanlar olabileceğini düşünmedim. Haklısın, bu konuda herkesten özür diliyorum. Spoiler kısmı benim düşüncesizliğim olsun, çocukça köpürmek de senin küçüklüğün.
Gandara
Ara
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Konuyu Yazdır
  • Arkadaşına Gönder
  • Konuyu Takip Et
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

İletişim | Guild Wars 2 Türkiye | Yukarı Git | | Arşiv | RSS Beslemesi

Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.